Over Yvon

Van Zolder Baarkrukken, een initiatief van Vroede Vrouw Yvon Noordermeer.

Als stadse woon ik vlakbij mijn verloskundige praktijk met mijn lief Wilfred en mijn kinderen (zoon 2002, dochter 2004, zoon 2006, dochter 2012, zoon 2017).
Ik werk voltijds als caseload-vroedvrouw in Rotterdam en omstreken. Het ontwerpen en met de hand vervaardigen van baarkrukken is een ontspannende bezigheid naast mijn werk.

Ik ben techneut en nerd van oorsprong; industrieel ontwerper. Het helpt me nog steeds om op creatieve wijze de wetenschap in mijn werk als vroedvrouw te verwerken.

Na het krijgen van 3 kinderen had ik jarenlang een bedrijf aan huis dat uitgroeide tot een groothandel in biologische textiele materialen, voordat ik besloot toch mijn hart te volgen en het vroedvrouw-zijn na te streven. Mijn fascinatie voor het proces dat van een vrouw een moeder maakt, bleef. Dit proces stemt me elke dag blij.

Naast mijn werk als vroedvrouw ben ik lactatiekundige, echoscopist & draagconsulent en geef ik graag workshops over onder andere watergeboorte en textiele werkvormen. Als ik niet werk reis ik in mijn oldtimer-bus, liefst naar Schotland of Scandinavië. Of kom ik terug bij mijn liefde voor wol, ontwerpen, verbouwen, (dak)tuinieren of in slaap vallen in bad.